17 Kasım 2017 Cuma

Kelime-i Tevhid'in Havassı

  Hiç yorum yok

Kelime-i Tevhid'in Havassı



Rivayet edildiğine göre bir kimse (70.000) yetmiş bin defa " La İlahe İllellah" derse, Allah Teala onu cehennemden azad eder.

Allah'ın Resulü (s.a.v.) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor:
"İhlas ölçüleri dahilinde 'La İlahe İllallah' diyen bir kimseye Allah'u teala(c.c.) göklerin kapılarını ardına kadar açar.Hatta bu kimse büyük olan günahlardan sakınarak bu zikri yerine getirdiği taktirde, arşa kadar uzanan mesafe kendisine açılır."

Sahabelerden nakledildiğine göre:
"Bir kimse ihlaslı olarak, temiz bir kalb ile 'La İlahe illellah' dediği zaman (4000) dört bin büyük günahı bağışlanır." buyurmuşlardır.

Bir kimse birşeyden korkuyorsa, her korktuğu şey için sabah namazından sonra (100) yüz defa 'La İlahe İllellah' desin.Bu miktar o kimsenin maksadına kafi gelir.

Bir kimse gümüş bir yüzük üzerine kelime-i tevhidi yazdırıp, cuma gününün ilk saatinde üzerine alsa kalbi açılır, fikri gelişir, arzu ettiğine ulaşması kolaylaşır, kader ve gammı gider , sıkıntıdan kurtulur. Kendisine gözü ilişen kimsenin sevgisini üzerine çeker.

Bir kimse cam bardak içerisine (100) adet kelime-i tevhid yazıp, bardağın içini su ile doldurur ve bu su ile iftar ederse, Allah Teala o kimsenin kalbini iman nuru ile diriltir.Göğsünde irfan nurları çeşmeler gibi akar.O suyu içmeye devam eden kimseyi Allah Teala Hazretleri, kalb katılığından kurtarır.İman hakikatlerini ve ruhaniyet sırlarını kabul edecek şekilde sırrını açar.

Bir kimse onu bir yüzük üzerine yazıp,üzerine (100) yüz defa kelime-i tevhid okursa ve bu yüzüğü üzerinde yattığı yastığın altına koyup, başını da üzerine koyup uyusa yalnız bir yerde yatmak ve abdestli olarak uyumak şartı ile görmek istediği şeyi rüyasında görür. Aşağıda görülen vefk, kelime-i tevhidin vefkidir:




Her günün sabahında ve abdestli olarak (1000) bin defa kelime-i tevgidi zikrine devam eden kimseye Allah Teala Hazretleri rızık sebeplerini kolaylaştırır.

Bir kimse bu miktarı uykuya yatacağı sırada ifa ederse ruhu arşın altında olarak uyur.

Bir kimse bu miktar tevhidi güneş açarken zikrederse, kendisine görünmeyen şeytanların şerrinden kurtulur.

Ayın doğuşu sırasında yukarıda bahsi geçen miktarı zikrederse, bedenine gelecek hastalıklardan kurtulur.

Herhangi bir şehire giderken bu miktar tevhid getirirse, o şehirde vuku bulacak herhangi bir fitneden emin olur.

Bir kimse gizli bir şeyin bilinmesi için bu miktar kelim-i tevhidi hususi bir niyetle okursa, arzu ettiği gizlilik kendisine açılır.

Kaynağımız : Camiul Usül
Facebook Grubumuz : Hilal Yolu



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder