15 Kasım 2017 Çarşamba

BESMELE-İ ŞERİFE'NİN SIRLARI

  Hiç yorum yok

BESMELE-İ ŞERİFE'NİN SIRLARI



İsm-i A'zam'ın Besmele-i Şerife olduğunu bir çok ulema ve evliya-i ızam belirtmişlerdir.Bütün enbiyalar ve Peygamber Efendimiz de besmele-i şerifeyi bir dakika olsun dillerinden düşürmemişlerdir.
Besmele-i Şerife'de bir çok havas mevcuttur.Besmele-i Şerife'de bir çok havas mevcuttur.
Besmele-i Şerife'nin sonsuz havassından feyz almak arzu eden kimsenin bazı şartlara riayet etmesi gerekmektedir:


  1. Vücüdu, elbiseleri , bulunduğu yer temiz olmalıdır.Okuyan abdestli olmalıdır.
  2. Kıbleye yönelerek diz çöküp oturmak.
  3. Niyet etmek ve samimi bir kalp ve huşu ile okumak.
Bu şartlara riayet ederek Besmele-i Şerife'yi okuyan kimse dünyevi ve uhrevi bütün isteklerini bi iznillah elde eder.

    Hayrın celbi ve şerrin defi ve muradın husulü için yedi gün,bilhassa yedi gece peşpeşine gece yarısından sonra samimi bir kalp ile (786) yediyüz seksen altı defa "Bismillahirrahmanirrahim" i okuyan kimsenin Allah'ın(cc) izni ile bütün işleri asan olur.

      Her gece yatağa yatmadan önce (21) yirmibir defa Besmele-i Şerife'yi okuyan zat o gece sabaha kadar şeytanın şerrinden,hırsızdan,ansızın ölmekten ve büyün belalardan muhafaza olunur.

    Karşısına çıkılmaya mecbur olduğu bir zalimin zulmüne düçar olmaktna korkan kimse onun huzuruna giderken samimi bir kalo ile (50) elli defa Besmele-i Şerife'yi okuyup nezdine girdiği zaman gizlice yüzüne doğru üflerse, Cenabı Hakk o zalimi zelil eder.

   Besmeleyi okuyanın heybeti zalimin kalbini işgal eder ve şerrinden emin olur.
   Güneş doğarken gneşe doğru oturup (300) üçyüz defa Besmele-i Şerife'yi ve bir o kadar salat ü selamı okuyan kimseye Cenabı Hakk ümit etmediği yerden rızık gönderir. Bir sene buna devam eden kimse sene sonuna kadar çok zengin olur.Okuduğu besmelenin ve salat ü selamın bereketi ile her teşebbüsünde muvaffak olur. 
   Sevdiği bir insanın kendisine karşılık vermesini,onun muhabbet ve meveddetine celb için bir bardak temiz suya (786) yediyüz seksen altı defa besmele-i şerifeyi okuyarak o su, muhabbet ve meveddeti arzu olunan kimseye içirilirseonun kalbinde sevgi hasıl olur.

   Zihni kapalı,unutkan ve anlayışı kıt olan bir kimseye, üzerine (786) yedi yüz seksenaltı defa besmele-i şerife okunmuş sudan yedi gün sabahleyin güneş doğarken içirilir ise unutkanlığı zail olur.Ve her işittiğini ezberler.  
  
  Rızkı dar, kesbi ve karı az olan kimse Besmele-i Şerife'yi misk, safran ve gülsuyu karışımı bir mürekkep ile (121) yüryirmi bir defa ceylan derisi üzerine yazıp, öd ve amber ile buhar edip sonra üzerinde taşırsa, Cenabı Hakk ona rızık kapılarını açar.Sıkıntı ve darlıktan halas olur.

   Evladı yaşamayan bir kimse bir kağı üzerine (61) altmış bir defa Besmele-i Şerife'yi yazar, üzerinde taşırsa evladı Allah'ın izniyle yaşar.(Doğarken ölen ,yada doğdukdan sonra hastalanıp ölen ve bu süreklilik kazanmış çocuklar için)

   Ziraaatta bereketi arttırmak ve semavi afetlerden korumak için temiz bir kağıt üzerine (101) defa Besmele-i Şerife yazılıp tarlanın bir tarafına gömülürse, o tarlanın mahsulatında büyük bir bereket hasıl olur ve bütün afetlerden korunur.

   Bir kurşun levha üzerine bir çivi ile Besmele-i Şerife yazılıp, balık ağına bağlanırsa çok balık tutulur.
   Bir kağıt üzerine "Bismillahirrahmanirrahiym" i yazıp samimi bir kalp ve iman ile, başı veya dişi ağrıyan kimse onu ağrı olan yer üzerine koyarsa Allah'ın (cc) izni ile ağrı zail olur.Tecrübe edilmiştir.

   Bir kağıt üzerine (35) defa Besmele-i Şerife yazılıp bir eve asılırsa oraya cin ve şeytan giremez.Bereket artar.Bu kağıt bir dükkana asılırsa müşterisi çoğalır.Kazanç artar.Düşmanlarının hasetlerinden ve nazarlarından muhafaza olur.

  Muharrem ayının ilk günü bir kağıt üzerine (130) yüz otuz defa Besmele-i Şerife'yi yazıp üzerinde taşıyan gerek kendi ve gerek ailesi o sene zarfında bir fenalığa düçar olmaz.

  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder