18 Kasım 2017 Cumartesi

Allah Sevgisinin Zerresinin Yarısını Hissetsek Ne Olurdu ?

  Hiç yorum yok
Allah Sevgisinin Zerresinin Yarısını Hissetsek Ne Olurdu ?



     Rivayete göre, Hz. İsa(a.s) bir gün bahçesini sulayan bir gencin yanından geçiyordu. Genç Hz. İsa'ya (a.s): "Rabbinden, sevgisinin zerre ağırlığı kadarını bana bahşetmesini iste" dedi. Hz. İsa (a.s): "Zerre ağırlığı kadar da olsa, bunu kaldıramazsın" dedi. Delikanlı: " O zaman zerresinin yarısını iste" dedi. Hz. İsa(a.s): "Ya Rabbi, ona sevginden yarım zerre miktarını ver" diye dua ederek yoluna devam etti.
     Uzun bir zaman sonra delikanlının  bulunduğu beldeye tekrar yolu düştü. Hz. İsa (a.s) delikanlıyı oradakilere sorduğunda: "Delirip dağa çıktı" cevabını aldı. Bu cevap karşısında Hz. İsa (a.s), Allah Teala'ya(c.c) delikanlının yerini göstermesi için dua etti. Delikanlıyı iki dağın arasında, bir kaya üzerinde gözlerini gökyüzüne dikmiş halde gördü. Hz. İsa (a.s) selam verdi ama delikanlı selamını almadı. Bu sefer "Ben İsa'yım" diyerek kendini tanıtmaya çalıştı. O esnada Allah Teala (c.c) Hz. İsa'ya şöyle vahyetti:
     "Benim sevgimden zerrenin yarısı kadarını kalbinde taşıyan insanoğlunun sözünü nasıl duysun! İzzetim ve Celalim üzerine yemin olsun ki, onu testereyle ikiye biçsen yine anlamaz!..."


                                                                                                İmam Gazali Kalplerin Keşfi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder